Rólunk

Vezetőség

Az intézmény igazgatója :
 v.d. direktora Vojka Petrović Sakač

Szociális dolgozó :  Vladimir Paunović
A számvevőség főnöke:  Janjatov Jovanka
Főnővér : Ivana Ignjatov

Orvos : dr Branislava Stojković, dr Boban Vasić spec. psihijatrije

 

 

Az intézmény alapítója

Vajdaság Autonóm Tartomány Végrehajtó Tanácsa, a 2002.04.17-i  022/00002/2002-14 sz. a szociális védelmi intézmények feletti jogoknak és kötelezettségeknek az alapítótól való átvételéről szóló határozatával összhangban.

Tevékenység

Az intézmény tevékenységét A szociális védelemről és a polgárok szociális biztonságáról szóló törvény határozza meg ( Szerb Köztársaság 36/91, 79/91, 33/93, 53/93, 67/94, 48/94, 52/96, 29/01, 84/04 és 115/05 sz. Hivatalos Közlönye), melynek értelmében szolgáltatásokat, szállást és gondoskodást nyújtunk az ép pszichikai állapotú, felnőtt és idős személyeknek. Az intézmény gondoskodik az önálló, félig önálló és magatehetetlen használókról.

Befogadóképesség
Az intézmény 80 személy befogadására alkalmas, melyből 37 ágyat a magatehetelenek részére, míg a többi a félig önálló és önálló használók részére tartjuk fenn. Fontos kiemelni, hogy az intézmény az ép pszichikai állapotú személyek gondoskodását vállalja. Az intézmény az elmúlt időszakban szinte teljes teltházas befogadóképességgel dolgozott.

Szobatípusok :

  • 21 kétágyas szoba,
  • 9 háromágyas szoba, melyből négy a menekült személyek részére fentartott épületben található,
  • 5 négyágyas szoba, melyből egy betegszoba, kettő a  menekült személyek részére fentartott épületben található,
  • 3 ötágyas szoba, melyek betegszobák, és a magatehetetlen személyek számára fenntartott épületszárnyban találhatóak.

A többágyas szobák mozgáskorlátozott és mozgásképtelen lakók elhelyezésére és gondoskodására szolgálnak, és megfelelnek a gondoskodás ezen fajtájára vonatkozó minden előírásnak és szabványnak.
Az intézményben a lakókról 24 órán keresztül egészségügyi nővérek és ápolók gondoskodnak. Az intézménynek saját orvosa van, aki gondoskodik a lakók egészségi állapotáról. Az intézményben szociális dolgozó is végzi munkáját. Az intézmény saját konyhával rendelkezik, ehhez tartozó személyzettel, és természetesen kísérő technikai személyzet a tisztaság fenntartására, a raktár, a pénzügy, stb. vezetésére.

 

A dolgozók száma és összetétele
A munkaügyi, foglalkoztatásügyi és szociálpolitikai Minisztérium 560-01-1062/2008-09 sz.Végzése megállapítja a szociális munkaszolgáltatásokat nyújtó dolgozók számát, és azoknak a dolgozóknak a számát, akik fizetésüket az elhelyezések árából kapják, összhangban A nyugdíjasok és más idős személyek elhelyezésére szolgáló szociális védelmi intézményekben történő  munkakezdéshez és tevékenységvégzéshez szükséges normák és szabványok rendeleteivel. Az intézményben a színvonal, illetve a szolgáltatások minőségének javítása céljából az intézmény minden szolgálatában megnöveltük a dolgozók számát.